maanantai 28. toukokuuta 2012

Heminredaren

Jag var så slö idag. Ingen lust med något alls, sen hämtade jag nollfemman från förskolan och hon sparkade fart i mig. Vi städade och ordnade. Om du undrar vart nollsjuan försvann så hon får alltid ont i magen/benen/ryggen då man ska städa. Kan rapportera att hon blev mirakulöst frisk då vi började baka kex. Idag bakade vi geisha kex och rocky road kex.

Nu börjar vi ha hemmet i ordning förutom vardagsrummet som är vårt kaosrum. Tänkte att Finlands stat skulle kunna understöda mig i och med att mina skattepengar understöder tja Grekland till exempel. Så en liten "tack för att du betalar hilsikes mycket skatt - bonus" skulle jag vilja ha.

Okej det ser lite kalt ut ännu, skall hitta en lampa, hänga upp ljusstaken, kanske köpa en matta under bordet, eller är det vansinne?

Är annars såååå glad att allt ätande sker i köket numer och matsalen har kunnat fredas för middagar och fester (som vi annars ordnar jätte sällan). Bordet är arvegods och arvsstolarna var fula så jag köpte nya. De blev Gilbert från Ikea, i misstag.

Tambur. Jestas så vi har kläder. Tog Trofast hyllan av nollsjuan och satte den i tamburen istället. Annars skulle jag ha kasserat den och det kändes onödigt. Så nu har vi ett ställe för vantar och mössor. Åtminstone i princip.

Våra fina tamburstavlor. Vår familjs första skor. Fick mina av min mamma för en halv evighet sedan och sparade sedan döttrarnas.

2 kommenttia:

  1. Var har du köpt 'ramarna' till skorna du har på väggen, eller är dom hemma gjorda? Vilken fin idé de är! Verkligen ett fint minne från barnens baby år :) Kommer nog att låna din idé ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej, hade missat kommentaren :S Lådorna är köpta från ikea och så målade jag dem med vanlig träfärg. Tror att dom inte har sådana i ikea just nu, men vanliga pysselbutiker kan ha. :)

      Poista