perjantai 30. marraskuuta 2012

Jul igen

Pepparkaksbak, godis o sånt. Min besvikelse var att jag inte hittade polkagriskäppar i butiken idag.









torstai 29. marraskuuta 2012

Strunta i bantning!

December är på intågande med allt godis, tårtor, kakor, kex o you name it som hör julen till. Idag tillverkade vi egen pepparkaksdeg o imorgon bakar vi!
Vi åt också mängder med jultårtor så nu måst man bara gömma sina smaljeans o hoppas på att januari inte blir för god. Trots barnkalas på intågande...



keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Snö o bubblor

Idag växktes jag klockan 7 av två barn som var överlyckliga! Det har snöat!

Min ena dröm blev sann idag då jag fick Eero Aarnios dubbel bubbla lampan men jag vet inte om jag hatar eller älskar den.

Vi pyntade julen hem idag, lyssnade på julsånger och mös, första gången på 17 år som jag kände julstämning...















sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kära julgubbe

Nu har jag hittat på vad jag vill ha, en ipad on denna ljusstake som jag helt kallt fotat från sköna hem tidningen. O före du undrar så har jag varit snäll.



Inspiration

Oj nu har jag lyx, två splitternya inredningstidningar... Nu är nog livet helt bra!



lauantai 24. marraskuuta 2012

En tiopoängare...

Då jag var 12 år gammal tappade jag 100 finska mark, en enorm peng för en 12 åring. Under årens lopp har jag hittat diverse slantar. Men idag på en öde väg i en vattenpöl hittade jag 10€ hur glad man blir. 10 extra euro. Definitivt dagens höjdare!



keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Att trampa på korken!

Jag bläddrade i en inredningstidning på jobbet o hittade en kul grej. Problemet är insamling av material eftersom jag typ aldrig dricker alkohol o det blir fort dyrt om man handlar vin bara för korkens skull.



tiistai 20. marraskuuta 2012

Dags igen.

På väg på jobb ikväl igen. Min tand värker som bara nitton och tusan men jag lär ska överleva.


Men som tur tycker jag om mitt jobb så tiden lär skall gå fort. Och när jag kommer hem är det dags för lilla jul!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Arma matta

Igår flyttade jag runt på möbler hemma, för igår kom Ektorp Bromma fotpallen hem till oss, och trots att jag hade dräglat efter den en tid redan så känns den lite stor.
Men jag vill ha nya mattor, hurdana mattor skall man skaffa?

Funderade på en lurvig matta till vardagsrummet men är det dammråttornas paradis?
Hurdan matta skall man skaffa under matsalsbordet? En svart känns för dominerande men en vit känns som vansinne då vi faktiskt har barn i detta hushåll.
Hjälp!

Tips på passande matta hit?

 

Antika stolen hamnade i hörnet...

Ektorp Bromma, e den lite stor?

perjantai 16. marraskuuta 2012

Gott o blandat

Jag är inte direkt en über aktiv blogghavare, mest för att handlingen, koppla fast usb i datorn och kameran, ladda upp bilder är så otroligt enerverande, via iphonen kan man blogga javisst men då orkar jag inte skriva memoarer för c'mon att skriva kånga texter med iphone är bara jobbigt.

Men livet har föst oss in i november i sin stilla gång. Livet är lugnt just nu. Det är konstant blandning av arbetsliv och hemliv och de har sina sidor. En liten närmande 30 års kris har redan lyft sitt fula tryne och lämnat mig i limbo. Det känns som om tiden går för fort och jag hinner inte riktigt med.

Hösten såg dock nollsjuan lära sig cyklandets ädla konst, vi var på cykelutfärder och nollfemman lyckades ta närkontakt med grus i en nerförsbacke och såg ut som hon med nöd och näppe klarat sig undan en seriemördare.
Vi var även högkulturella och var på ett gig nyligen, nämligen Hevisaurus live. Att nollsjuan var den enda som riktigt riktigt mycket uppskattade det var en annan sak.
Vi har spelat angry birds the boardgame och jag hatar det.

Men mest har vi varit glada, nöjda och aningen lyckliga.


Vi var också på Bio, Madagascar 3 i 3D. Flickorna fick besöka en godisbutik och jag tror dom uppskattade det mer än filmen, fastän den också var bra.


keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Underbariteter...

Har dille på marimekko grejer o köpte en te kanna trots att jag hatar smaken av te. Idag fick jag även min inredningsstege...

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

De enda bra med mörkret!

Jag är inte alls en mörkermänniska, det enda bra med mörkret är att man kan krypa under en filt, tända ljus o mysa...