tiistai 29. toukokuuta 2012

Vårfest vol 2

Nu är nollfemman utexaminerad från förskolan med stort beröm. Hon kunde rabbla upp alla Finlands presidenter i kronologisk ordning... Nu återstår en vårfest, min, låtom det bli den sista!


Golv i sikte!

Idag kavlade jag o nollfemman upp ärmarna o tvingade nollsjuan att städa. Så 3 personer varav ena hade ont i lilltån (nollsjuan) o 2 som sku ha haft bättre saker att göra städade ett relativt litet rum på 3h!!

Nu är det fint i stora flicka rummet...


maanantai 28. toukokuuta 2012

Heminredaren

Jag var så slö idag. Ingen lust med något alls, sen hämtade jag nollfemman från förskolan och hon sparkade fart i mig. Vi städade och ordnade. Om du undrar vart nollsjuan försvann så hon får alltid ont i magen/benen/ryggen då man ska städa. Kan rapportera att hon blev mirakulöst frisk då vi började baka kex. Idag bakade vi geisha kex och rocky road kex.

Nu börjar vi ha hemmet i ordning förutom vardagsrummet som är vårt kaosrum. Tänkte att Finlands stat skulle kunna understöda mig i och med att mina skattepengar understöder tja Grekland till exempel. Så en liten "tack för att du betalar hilsikes mycket skatt - bonus" skulle jag vilja ha.

Okej det ser lite kalt ut ännu, skall hitta en lampa, hänga upp ljusstaken, kanske köpa en matta under bordet, eller är det vansinne?

Är annars såååå glad att allt ätande sker i köket numer och matsalen har kunnat fredas för middagar och fester (som vi annars ordnar jätte sällan). Bordet är arvegods och arvsstolarna var fula så jag köpte nya. De blev Gilbert från Ikea, i misstag.

Tambur. Jestas så vi har kläder. Tog Trofast hyllan av nollsjuan och satte den i tamburen istället. Annars skulle jag ha kasserat den och det kändes onödigt. Så nu har vi ett ställe för vantar och mössor. Åtminstone i princip.

Våra fina tamburstavlor. Vår familjs första skor. Fick mina av min mamma för en halv evighet sedan och sparade sedan döttrarnas.

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Att älska

Min nollsjua är kär, hon har varit det i samma pojke som också är kär i henne i dryga två år redan. Han och hon är så kära att han gav en ring åt henne och dom planerar gifta sig som världens mest självklaraste sak då dom är stora.
Att hon och han inte bor på samma ort mer hindrar inte kärleken. Den finns och den brinner.
Idag träffades de unga tu och hade ögon för varandra och bara varandra. Så till den grad att nollsjuan grät bittra tårar i en halvtimme efter separationen.

Nollfemman och jag är aningen bittra över att vi är singlar. Nollfemman anser dock att det är lugnande för henne att jag ännu är singel. Man tackar för den.

Får man vara avundsjuk på en femåring och en sexåring?

perjantai 25. toukokuuta 2012

Vårfest vol 1

Jag är en dålig mamma, jag tycker vårfester är en obligatorisk plåga.. Nu var vi på nollsjuans vårfest, nästa vecka är de nollfemmans...

Min mamma äger!

Åtminstone på handarbetsfronten, titta så fin korg hon gjorde åt mig!

torstai 24. toukokuuta 2012

Hem sköna hem

Jag tycker om inredning, jag tycker om att läsa tidningar om inredning och fundera på inredning och sen flyttade vi och både inspiration och motivation flög ur mig. Vårt vardagsrum är ännu fyllt med flyttlådor och jag skäms en smula.

Men nu då min mamma kom till Finland så släpades jag till Ikea. Och jag som inget skulle köpa så köpte. Vardagsrummet är ännu hej kom och hjälp mig zon. O nollsjuans rum hann jag inte fota innan orkanen mer känd som nollsjuan slog ner. Men en liten titt in i vårt hem.

Nollfemmans rosa rum

Här blir det läxläsning i höst

Bokhylla

Här bor jag

Köket, med det nya köksbordet, 30€

Sen så städade jag... Men frågan lyder, vart slår man upp krokar i sådana här kök?

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Från hjärtat - M

Det känns fåfängt dethär med bloggar, det är simpelt att berätta om kläder, materia, saker som inte kritiserar, ifrågasätter eller kan tolkas som gnäll.
Jag är inte den personen, jag är egentligen ganska allvarlig, ganska surmule, melankolisk nån kanske skulle kalla mig bitter. Glädje är något jag söker efter men i det sökande så hittade jag bara neuroser.

Jag hade en barndom som dels var kärleksfull men till en stor del fylld av kyla, ensamhet, utstötthet och förvirrning. Jag växte upp till en människa som längtade efter helhet, en familj. Törstade efter acceptans och kärlek.

En kort tid hade jag det men neuroser och inlärda modeller är svåra att skuffa undan och en tidsbomb smällde av och sårade mig allra mest.Så jag greppade tag i det jag förstod. Offrade mig kanske. Så på mina två döttrar och gjorde beslutet. Inget ont skall nå dem någonsin. De skall få de liv jag alltid drömde om, deras lycka är det värdefullaste.

Nu har det gått fem år sedan tidsbomben smällde av, fem år senare står jag kvar med mina trogna kompanjoner neuros och melankoli. Jag är inte depressiv. Jag bara slutade leva.

Jag andas och funktionerar men målet är inte jag, målet är att ge barnen det bästa jag kan. För tidsbomben, ja den dödade min själ och skuggan av ett liv levt blev min plågoande.

Att älska är så svårt och på samma gång så lätt. Hur beskriver man med ord åt någon som inte förstår hjärtats språk. Att vi alltid var desamma att vi båda blev kvar i limbo. Tidsbomben dödade inte oss. den dödade bara mig.
Jag ville skriva tidigare, klaga, sparka, gråta, skrika. Men, har man rätt att klaga när andra i världen svälter?


Bilden är på mig från 1989, jag har nyss träffat min lillasyster för första gången... omedveten.

Mammor o döttrar.

Min mamma bor långt borta så vi ses inte ofta så då hon anlände till hemlandet så blev det kvalitetstid för hela slanten...

torstai 17. toukokuuta 2012

Ett dygn!

Till semester!

Därför kan jag visa lite Stockholmsfynd. Mini Rodini, Lipfish o Villervalla!

tiistai 15. toukokuuta 2012

Stockholm i mitt hjärta

Älskar, älskar, älskar Stockholm o nån dag vill jag flytta dit! Blev inte tusen shoppingpåsar men nog lite skvaller med en lillasyster...

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Stockholm!

Idag ska ja till NK, Åhlens o några andra butiker woop woop!! Sen ska jag pussa min syster!

Morsdag

På jobbet delade dom ut morsdagsrosor åt alla mammor.. Mina flickor har inte hört av sig ännu men dom hinner..

perjantai 11. toukokuuta 2012

torstai 10. toukokuuta 2012

Sömn ja kräver ingen sömn...

...ja vrider mig på nålar.. Så sjunger Kent, dessvärre har jag inga nålar till mitt förfogande o kräver mer sömn!!

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

VM - hockey

Det är sådana här tider jag är överlycklig att det inte bor en man i vårt hushåll. Ishockey säsongen som avlöses av olympiader, tennis, fotboll, bastubads vm etc. O jag hatar sport på tv blir irritetad och rastlös o frustrerad. Så needless to say det finns vissa kanaler jag hoppar över bums i dessa tider...

tiistai 8. toukokuuta 2012

Ledsamhet

Nalle Puh sa att ingen kan vara ledsen om den har en ballong. Nå min filosofi är att ingen kan vara ledsen om solen skiner o man har suveräna vänner. O söta barn.

Note to self.

Om de känns bra så var inte orolig, de blir nog dåligt igen.

Städa, städa...

Paniiiik städning pågår, kylskåpstömning och roskispåsar fylls. Kläder tvättas och det är full sjå.

Idag ska jag på jobb igen, vilket allvarligt väcker frågan, hur går dessa arma ledigheter så fort när arbetsveckan känns dryg. Nu väntar 10 dagar jobb mig sen är jag hemma lite på 2 veckor, ojojoj!

Solen skiner och himlen är blå, jag skulle hellre packa ner saft och kex i en korg och fara ut på promenad med barnen.

Vi ser så kloka ut jag och nollsjuan.


maanantai 7. toukokuuta 2012

Om att vara mamma.

Alla människor har åsikter om hur en mamma skall vara, hon ska vara si och så och hon skall det ena med det femte. Man behöver bara entra ett mammaforum så har man en debatt som går het om amning eller flaska är det enda rätta sättet.

Jag blev mamma åt nollfemman när jag var 19 år gammal. Jag hade inte hållt i en baby typ någonsin och visste inte ett skvatt om barn. Naiv som jag var (som tur) så tänkte jag bara att det inte är hjärnkirurgi. Men att hitta sitt sätt att vara mamma var inte lätt. Jag läste på forum, bloggar osv hur en mamma är och bör vara och då jag försökte vara sådan så blev jag frustrerad jag har ingen metod eller ens system för hur jag uppfostrar mina barn jag tar det på talang.

Men då nollfemman nyligen pratade om hurdan jag är så sa hon såhär:

-Mamma är nästan aldrig arg och du skriker inte.
-Mamma får mig o skratta.
-Mamma lagar god mat.
-Mamma vill att vi ska gå o sova mitt i leken.

Så helt urkass är jag då inte.

Ibland bakar barnen bulla, denna gång tack vare min pappas fru


Sen får dom frisk luft...

Ta hand om mindre, denna gång min lillebror...


sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vitsippor ute i backarna stå...

På min hemort finns en naturpark som svämmar över av vitsippor så här års. I samband med besöket till min pappa tog jag döttrarna ut på en rejäl promenad.. Idag ha vi bara degat, orka köra hem alltså...

perjantai 4. toukokuuta 2012

Ett historiskt ögonblick!

Jag handlade stuff åt mig också!!!

Köpte ett par superfina baggy jeans med mudd åt mig, tack M, varsågod M.
Köpte en maxiklänning, tack M, varsågod M.
Köpten en kortärmad tunika med brodyr i ryggen. Tackar tackar.

Sen köpte jag ett par sandaler från din sko




Efter många om och men och flera flera velanden så gjorde jag även ett till inköp. Jag har marimekkos väskor i diverse färger och storlekar och älskar dem, missförstå mig inte. Jag återvänder alltid snällt till dem. Men på jobbet har jag gått förbi en underbar handväska av märket Globe Hope som gör väskor av återvunnet material. Okej dom som känner mig vet att jag inte hänger upp mig på sådana faktorer (jag vet skamligt av mig) men det är ju ett plus så en dag gick jag med skakiga händer och köpte bort den sista väskan som fanns kvar. Ojojoj så fin sommarväska jag har...



Kul kuriosa med materialets historia, jag äger alltså en bit av Sveriges armés säck och nån gammal tants spets. Prima.


Nu är det slutshoppat! Sommaren kan komma och vi ska bli bruna och glada och inte deppa!