torstai 17. marraskuuta 2011

En rolig lek.

Jag och flickorna lekte en rolig lek idag, en av oss skulle säga till exempel ett djur och de andra tu skulle hitta på en sång var djuret förekommer.

T.ex. Björn

"Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo..."

Nu brukar jag inte ha som princip att fuska mig till förlust i spel med barn, förutom då jag vill fort bort från spelande utan drama. Då jag och nollsjuan stod mot varann så måste jag räkna till tio innan jag började sjunga.

Trots detta blev min lilla tävlingsinriktade nollsjua upprörd och vi grät lite, men sånt är livet.

Dagens lycka för en fyraåring var beslutet att hon skulle vara dagisets Lucia på julfesten och efter att ha sett sin storasyster stjäla den spotlighten gång på gång så var glädjen stor. Denna mamma är stolt över båda sina Lucior. Livet är underbart då man är sex år och fyra år.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Du vet att dina barn har för mycket leksaker...

Då du packar en hel säck med ski... ja menar leksaker per rum och ingendera märker något.

Idag var det en mäklare här, från och med nästa måndag kan du köpa vår lägenhet... måste omlokalisera från denna älskade lägenhet.

Imorgon ska jag på inskolning till nya jobbet, jag är där i fyra dagar, sen kommer jag hem i några dagar och sen bär det av igen.

Men det positiva är att jag nu lämnat in alla skoluppgifter, antagligen kommer dom som bumeranger tillbaks, men jag hoppas på att både jag och lärarna redan tröttnat på varandra så dom låter bli.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Helgen som varit...

På fredagskvällen packade jag och min småttingar oss framför tv:n för att följa med det finska Körslaget. Vår hemstad Åbo var representerat, dessvärre så gick det inte så bra för Åbo då vi var första kören ut. Kan tillägga att nollsjuan tog det väldigt personligt och bröt ihop en smula.


Lördagsförmiddag gick åt till min gradu som börjar vara ett vackert paket nu. Sen kom en mystisk man på besök, vi spelade brädspel med barnen och förlorade fatalt. Lagade älgkött och drack lite vin. I brist på bättre saker att göra så grävde vi fram min gamla 16 bits nintendo och stackar Mario fick stryk då två personer som senast spelat spelet för typ 15 år sedan försökte klura ut hur sjutton det var man spelade detta arma addikterande spel. På söndagen upptäckte döttrarna spelet och ville spela, helst barnversionen efter att ha blivit uppätna av första bästa kräk i första banan.
Sen hjälpte den mystiska mannen mig med några statistik grejor, han är bra på sånt, det är inte jag.

Så de var riktigt kul helg och väldigt nostalgisk.



perjantai 4. marraskuuta 2011

Fint sällskap

I dag hämtade jag min förstfödda dotter tidigt från förskolan, och tog henne på "dejt". Har på sistone pga väntetider till diverse grejer spenderat tid med nollsjuan så nu var det dags för lite tumis tid med nollfemman.

Besökte Skanssi, Me&I outlet var en besvikelse, Po.P levererade helt enligt väntningarna. Café Brahe levererade förutom svindyr cokis goda muffinsar.

Och nollfemman känner sig speciell och nöjd. All in all a good day.

Nollfemman i sin favorit butik

Nöjd o glad med en svindyr cola (sorry men 3,20€ kran cokis är för mycket)

Mums

Po.P levererade

Sen hittade vi en rock i Zara och min sexåring blev en sofistikerad lady.

Vill ni färga er egen kjol?

Surfade runt på nätet och hittade den här kjolen som är en av de lustigaste jag hittat på länge, för 45€ får man en kjol och lite tygfärger och barnen får själv färga och således designa sin egen klädsel.


Värita kakara kjolen kan köpas här.

torstai 3. marraskuuta 2011

Coolaste fyraåringen...

Eller tuulaste om man frågar henne..




Leggins Kapp Ahl, rock H&M, mössa H&M, stövlar Converse

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

I väntan på fredag...

Kan börja med att tipsa att Me&I har ett outlet evenemnag i Skanssi i Åbo mellan 11-19 den 4.11, samma dag firar Po.P sina 35 år med 35% rea på deras festkollektion.

Samma dag har jag lovat nollfemman att ta henne på café samt shopping, så mellan klockan 9-11 betalar jag alla trista räkningar och sen shoppar jag loss. Måste lite hålla tillbaks, främst för att dessa två raringar har mer kläder än dom hinner använda. Som tur så växer nollsjuan så det knakar och jag kan börja rensa genom skåpet hennes samt sälja bort kläder.

Vintern verkar inte heller vara på väg så våra vinterkläder står oanvända. Ska ta en bild på den coolaste fyraåringen imorgon.

tiistai 1. marraskuuta 2011

Nu gott folk!

Kom ihåg att reflektera er i mörkret, det vill säga använd reflex fastän ni rör er i stadsmiljö!!